Empanadas

Empanadas

Empanadas

Empanadas jsou oblíbeným pokrmem v latinskoamerické kuchyni, který se skládá z plněného těsta, obvykle pečeného nebo smaženého.

Těsto pro empanadas se obvykle připravuje z mouky, vody, soli a tuku. Plnění může být velmi rozmanité a zahrnovat maso (hovězí, kuřecí, vepřové), ryby, sýry, zeleninu nebo různé kombinace. Každá oblast má své vlastní variace a oblíbené recepty.

Příprava empanadas je někdy spojena s tradičními událostmi nebo slavnostmi a může být rodinnou aktivitou, kde se recepty předávají z generace na generaci. Historie empanadas sahá až do středověkého Španělska, a odtud se dostaly do Latinské Ameriky během doby objevů.

Díky svému kompaktnímu a přenosnému formátu jsou empanadas ideálním jídlem pro různé příležitosti, ať už jde o piknik, oslavu nebo jednoduše jako chutný snack.

Jídlo Empanadas se jí v techto státech

Chile

Chile