Couscous

Couscous

Couscous

Couscous je tradiční pokrm z oblasti Severní Afriky, připravovaný z krupic tvořených semínky pšenice nebo jiných obilovin. Původně pochází z Maghrebu, ale díky své chutné a snadné přípravě se rychle rozšířil po celém světě.

Pro přípravu couscousu jsou semínka pšenice nejprve zvláčněna a následně tvarována do malých kuliček. Tradičně se podává jako příloha k různým masovým nebo zeleninovým pokrmům.

Existuje mnoho různých variant přípravy couscousu, ať už jde o tradiční způsoby v Severní Africe nebo moderní recepty včetně různých bylin, koření a zeleniny. Je oblíbený pro svou lehkost, výživnou hodnotu a schopnost absorbovat různé chutě z přidávaných ingrediencí.

Jídlo Couscous se jí v techto státech

Tunisko

Tunisko

Maroko

Maroko

Alžírsko

Alžírsko