Apfelstrudel
Apfelstrudel
Jablečný závin, známý také pod názvem Apfelstrudel, je tradiční rakouský dezert, který se stal oblíbeným po celém světě. Jeho název pochází z německého slova "Apfel" (jablko) a "Strudel" (vír, víření).
Tento lahodný zákusek má původ v kuchyni habsburské monarchie a získal si svou popularitu pro svou křehkou vrstvu těsta naplněnou jemným jablkovým náplněm. Těsto se válcuje co nejtenčí možně, aby bylo dosaženo perfektní křehkosti a lehkosti.
Tradiční receptura zahrnuje směs nařezaných jablek, skořici, rozinky a strouhané ořechy, které jsou pečeny do zlatohněda. Podává se často s vanilkovou omáčkou nebo posypaný cukrem a skořicí.
Jablečný závin není pouze pochoutkou pro chuťové buňky, ale také nese s sebou historii a tradici, která se předává z generace na generaci.