Wiener Schnitzel

Wiener Schnitzel

Wiener Schnitzel

Wiener Schnitzel je tradiční rakouské jídlo, které se stalo populárním po celém světě. Jedná se o plátek masa, obvykle telecího, který je naklepán na tenký plát, obalen v mouce, vajíčku a strouhankách a poté smažený dozlatova. Tato klasická vídeňská specialita se často podává s bramborovým salátem nebo bramborovým salátem a citronem na ozdobu.

Příprava Wiener Schnitzel je uměním samotným. Kvalitní suroviny a precizní postup jsou klíčové pro dosažení dokonalé chuti a konzistence. První zmínky o tomto pokrmu sahají až do 19. století, ačkoli podobné recepty se našly i ve starších kuchařkách. Díky své jednoduchosti a vynikající chuti se Wiener Schnitzel stal oblíbeným jídlem nejen v Rakousku, ale i v sousedních zemích.

Jedinečná kombinace křupavého obalu a jemného masa udělala z Wiener Schnitzel gastronomický klenot, který se s radostí objevuje na jídelních lístcích po celém světě.

Jídlo Wiener Schnitzel se jí v techto státech

Rakousko

Rakousko