Chorrillana

Chorrillana

Chorrillana

Chorrillana je tradiční chilské jídlo, které se stalo ikonou chilské kuchyně. Tato lahodná pochoutka je oblíbená mezi místními i návštěvníky a má jedinečnou kombinaci chutí a textur. Příprava Chorrillany je relativně jednoduchá, ale výsledek je bohatý na chuťové zážitky.

Chorrillana začíná základem bramborových hranolků, které jsou smaženy do křupava. Na vrcholu této hrníčkové hory bramborů se nachází vrstva šťavnatého masa, často hovězího nebo vepřového. Na to se přidávají karamelizovaná cibule a šťavnatá vajíčka, která dotvářejí skvělou kombinaci chutí.

Tato pochoutka má svůj původ v chilském městě Valparaíso a postupně se rozšířila po celé zemi. Historie Chorrillany sahá až do 20. století, kdy se stala oblíbeným jídlem v hospodách a restauracích. Dnes je toto jídlo nejen vkusnou lahůdkou, ale také součástí kulturního dědictví Chile.

Jídlo Chorrillana se jí v techto státech

Chile

Chile